Rabac junij 13 – 16. 2019

Med 13. in 15.06.2019 se je v Labinu odvijal močan mednarodni turnir v nogometu, ki se ga je udeležilo 35 ekip v treh startostnih kategorijah. Turnir kot tak ustvari 1200 nočitev, kar že samo po sebi pove dovolj o njegovi velikosti. Zmagovalci turnirja v selekciji U11 so bili igralci Opatije, gostje pa Vedran Čorluka in Andrej Prskalo ter mednarodni sodnik Damir Skomina.

ND Idrija je nastopala s selekcijo U11, kjer je sodelovalo 16 ekip iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Nastopali smo z dvema ekipama in sicer ekipo ND Idrija in združeno ekipo Idrija – Cerkno. Skupaj je bilo v pogonu 25 fantov, dva trenerja in seveda starši brez katerih udeležba na turnirju nebi bila mogoča.

Ekipa Idrije je v močni konkurenci odigrala 6 tekem in dosegla odlično šesto mesto med 16 ekipami. V boju za polinale smo izpadli s kasnejšo drugo uvršeno ekipo ekipo Liventina LVG. Združena ekipa Idrija-Cerkno je odigrala tri tekme in se ji ni uspelo uvrstiti iz skupine, je pa pokazala odlične igre in v skupini s starejšimi fanti (1 leto) ni bistveno odstopala.

Čestitke fantom in trenerjema Urošu Subanu in Kristjanu Erženu za dobre igre in spremstvu (Stane, Sašo, Borut, Blaž) za pomoč pri krotenju mladih nadebudnežev in seveda za dobro družbo.

Nazadnje in nič manj pomembno zahvala staršem, ne samo za prevoze pač pa tudi za izjemno vzdušje na tribunah, navijanje dela čudeže!

Rabac junij 14 – 17. 2018

V Rabcu smo se s selekcijo U11 udeležili turnirja Labinskih rudarjev. Turnir je potekal od 14 – 17.06. Udeležilo se ga je približno 50 ekip v treh starostnih kategorijah (U9, U11 in U13). V svoji skupini smo deosegli 4. mesto. Igrali smo sicer sistem 8+1, kar je v Sloveniji običajno šele s selekcijo U13. Po začetnem otipavanju smo ga nekako osvojili, se pa pozna, da preskok iz 6+1 ni enostaven.

No zgoraj napisano bolj za arhiv. Fantje so odigrali odlično in borbeno. Želja je bila, vendar ob toliko novih stvareh / dogodivščinah verjetno preveč motečih faktorjev za bolj viden uspeh. Primarni cilj druženje in igranje nogometa je popolnoma uspel. Čestitke Alenu, Faruku, Mihaelu, Luki, Tianu O. in Tianu T., Matiji, Tinetu G., Tinetu V. in Tinetu M., Lovru, Urbanu, Mihi, Anžetu, Andražu in Benu.

Zahvala Sašotu, Stanetu, Kristjanu, Daniju in Ivanu za pomoč pri “vzgojiteljskih” opravilih, prevozu in organizaciji.

Veselimo se že naslednjega leta.

Turnirji v letu 2016

V mesecu februarja poteka tradicionalni turnir selekcij U13 in U11. Tokratnega se je udeležilo 10 ekip, v vsaki selekciji po pet. Tako kot pri selekciji U13 je tudi pri selekciji U11 zmagala ekipa NŠ Ajdovščina. Za največje presenečenje so poskrbeli fantje iz Cerknega, ki so si z borbeno in požrtvovalno igro priigrali 2 mesto. Treje mesto je dosegla ekipa Idrije.

 

Turnirji v letu 2015