MATEJ MLAKAR – Po končani nogometni šoli v Idriji nogometno pot nadaljeval pri NK Primorje, kjer je v 1SNL uspešno odigral devet sezon. Kariero je zaključil pri  ND HIT Gorica. Bil je Mladinski Reprezentant Slovenije U21.

Sašo Ogrič – Po končani nogometni šoli v Idriji je nogometno pot nadaljeval v članski ekipi Primorja, kjer je nastopal v 1. SNL. Kasneje se je pridružil ekipi NK Tolmin, kjer je igral v 2 SNL.

NEJC PRAPROTNIK – Po končani nogometni šoli v Idriji nogometno pot nadaljeval pri ND HIT Gorica. Kasneje prestopil v Atalanta B. C., preizkusil pa se je tudi v Škotski Nogometni Ligi.

 DAVID FRELIH – Po končani nogometni šoli v Idriji nogometno pot nadaljeval pri NK Bilje Primorje. Kasneje je prestopil v ND BRAVO,  NK Zarica ter NK Brda. Trenutno igra za ekipo NK Žiri v 3SNL.

BOŠTJAN FRELIH – Po končani nogometni šoli v Idriji nogometno pot nadaljeval pri NK Bilje Primorje. Kasneje je prestopil v ND Gorica ter NK Krško. Trenutno je član FC Zbrojovka Brno, ki igra v 1. Češki ligi, kot posojen igralec igra za NK Inter Zaprešić v 1HNL. Trenutno igra v NK Žiri.

Jaka Lapanja – Po končani nogometni šoli v Idriji nogometno pot uspešno nadaljuje pri NK Bravo. Po igranju za NK Tolmin trenutno igra za NK Žiri v 3 snl zahod.

ŽIGA FRELIH – Po končani nogometni šoli v Idriji nogometno pot nadaljeval pri NK Bravo. Eden najbolj perspektivnih vratarjev je po igranju za mladinsko ekipo NK Domžale prestopil v NK Krka. Sezono 2019 / 20 je preživel v hrvaškemu prvoligašu Inter Zaprešić. V sezoni 2020 / 21 je brani v NK Olimpija 1 SNL. Trenutno brani vrste Gil Vicente v 1 Portugalski ligi.

Žiga je tudi Slovenski reprezentant selekcije U21. Udeležil se je tudi že tekme članske izbrane vrste.

Aljaž Tavčar – Po končani nogometni šoli v Idriji nogometno pot uspešno nadaljuje pri NK Bravo. Kasneje je prestopli v NK Ilirijo. Aljaž je po igranju za NK Bilje v 2SNL prestopil v Ascoli Calcio, ki igra v Italijanski Serie B.

DARJO KOLOBARIĆ – Po končani nogometni šoli v Idriji nogometno pot nadaljeval pri NK Bravo kot najboljši strelec 1SNL U15 ZAHOD. Z NK Bravo postal tudi prvak 2014/15.  Po igranju v 1 SNL za NK Domžale je 2021 prestopil v Šahtar Soligorsk, ki igra v prvi Beloruski ligi. Reprezentant U19 in U21.

Matic Tratnik – Po končani nogometni šoli v Idriji je nogometno pot nadaljeval v nogometni šoli Bravo. Kasneje se je pridružil NK Žiri. 

GAŠPER TRATNIK – Po končani nogometni šoli v Idriji je nogometno pot nadaljeval v Ljubljani pri NK Interblock. Trenutno brani barve NK Roltek Dob v 2SNL.

DAM GNEZDA ČERIN – Adam je pravi legionar, saj je Idrijo zapustil že dokaj mlad. Osnovne korake in tehniko se je naučil v nogometni šoli Idrija. Nogometno pot je nadaljeval pri NK Bravo ter kasneje prestopil v NK Domžale. Reprezentant U20.

Adam je z 02.09.2019 prestopil v FC Nurnberg v 2 nemški ligi. Trenutno pa igra za HNKL Rijeka v 1 HNL.