Med 13. in 15.06.2019 se je v Labinu odvijal močan mednarodni turnir v nogometu, ki se ga je udeležilo 35 ekip v treh startostnih kategorijah. Turnir kot tak ustvari 1200 nočitev, kar že samo po sebi pove dovolj o njegovi velikosti. Zmagovalci turnirja v selekciji U11 so bili igralci Opatije, gostje pa Vedran Čorluka in Andrej Prskalo ter mednarodni sodnik Damir Skomina.

ND Idrija je nastopala s selekcijo U11, kjer je sodelovalo 16 ekip iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Nastopali smo z dvema ekipama in sicer ekipo ND Idrija in združeno ekipo Idrija – Cerkno. Skupaj je bilo v pogonu 25 fantov, dva trenerja in seveda starši brez katerih udeležba na turnirju nebi bila mogoča.

Ekipa Idrije je v močni konkurenci odigrala 6 tekem in dosegla odlično šesto mesto med 16 ekipami. V boju za polinale smo izpadli s kasnejšo drugo uvršeno ekipo ekipo Liventina LVG. Združena ekipa Idrija-Cerkno je odigrala tri tekme in se ji ni uspelo uvrstiti iz skupine, je pa pokazala odlične igre in v skupini s starejšimi fanti (1 leto) ni bistveno odstopala.

Čestitke fantom in trenerjema Urošu Subanu in Kristjanu Erženu za dobre igre in spremstvu (Stane, Sašo, Borut, Blaž) za pomoč pri krotenju mladih nadebudnežev in seveda za dobro družbo.

Nazadnje in nič manj pomembno zahvala staršem, ne samo za prevoze pač pa tudi za izjemno vzdušje na tribunah, navijanje dela čudeže!

Več v galeriji: http://www.nkidrija.si/u11-2-2/

Ekipi Idrija in Idrija-Cerkno